Oferta Last Minute CIRCUIT ISTANBUL 2021 – LA PORTILE ORIENTULUI

Oferta Last Minute CIRCUIT ISTANBUL 2021 – LA PORTILE ORIENTULUI

Circuit cu autocarul ISTANBUL - Agia Sofia – Moscheea Albastra – Topkapi – Sultanahmet - Insula Printilor- Acvariu – Dolmabahce

Transport cu autocarul. Plecare în 22.09.2021 din Bucuresti. Ultimele locuri disponibile.

Programul circuitului:

 

ZIUA.1 BUCURESTI – ISTANBUL (670 KM)

 

In dimineata plecarii ne vom intalni cu insotitorul de grup la ora 06:00, la B-dul Tudor Vladimirescu, nr. 1. Imbarcarea si plecarea vor avea loc la ora 06:30 pe traseul Giurgiu – Ruse- Veliko Tarnovo – Stara Zagora – Kapitan Andreevo – Kapikule – Edirne – Istanbul. Vom traversa Bulgaria pe durata zilei si vom ajunge la destinatie in functie de formalitatile vamale si de trafic. Cazare. Timp liber la dispozitia turistilor.

 

 

 

ZIUA 2 - AGHIA SOFIA - PALATUL TOPKAPI – MOSCHEEA ALBASTRA – BOSFOR BY NIGHT

 

Mic dejun. La ora 08:30 ne vom intalni la receptie cu ghidul local. Impreuna cu acesta vom face turul peninsulei istorice si vom vizita obiective emblematice ale orasului de pe doua continente.

 

PALATUL TOPKAPI - faimosul serai Topkapi (biletul de intrare nu este inclus) a fost construit pe ruinele Marelui Palat  bizantin, din ordinul sultanului Mehmet  al II- lea Cuceritorul, la sase ani dupa cucerirea orasului. Cu vederi panoramice asupra Golfului de Aur, a stramtorii Bosfor si a Marii Marmara palatului a gazduit majoritatea sultanilor otomani pana la constructia palatului Dolmabahce de catre sultanul Abdulmecit.

 

SFANTA SOFIA – Sfanta Intelepciune, ridicata in 537 d. Hr. reprezinta un loc cu mare incarcatura spirituala si cu o inestimabila valoare istorica si arhitecturala.

 

Atentia ne va fi captata cu explicatiile legate de Piata Sultanahmet, Hipodrom, Obeliscul Egiptean, Fantana lui Wilhem al II-lea, Coloana lui Serpentine, Coloana lui Constantin. Vom incheia cu Moscheea Albastra. Dupa aceea vom fi invitati la pranz la un restaurant local (bauturile nu sunt incluse) pentru a gusta preparate specifice locului.Timp liber pentru cumparaturi.

 

BOSFOR BY NIGHT cu show si masa incluse – optional.  Avem ocazia de a cunoaste o alta imagine a stramtorii, de a admira capodoperele arhitecturale ale orasului frumos illuminate. Peisajul  este completat de podurile de peste Bosfor si de Turnul Galata. Costul excursiei este de 50 eur/persoana si include: transport public, croaziera pe Bosfor, cina cu bauturi locale incluse, spectacol si disco. Intoarcerea la hotel va avea loc in jurul orei 00:30.

 

 

 

ZIUA 3 – INSULA PRINTILOR – BUYUKADA – ISTANBUL AKVARYUM- FLORYA MALL

Mic-dejun. Timp liber sau va asteptam in excursie optionala, in Insula Printilor. La 08:30 vom porni in noua noastra experinta - Insula printilor sau Buyukada. Costul excursiei este

de 50 eur/persoana si include: transport privat, biletele pentru vas, turul insulei cu masinutele electrice, masa de pranz (bauturile nu sunt incluse), ghidul local, ghidul insotitor.

 

BUYUKADA este cea mai mare insula din arhipelagul Adalar, format din 9 insule, localizat la sud de Istanbul, in Marea Marmara.  Insula este o oaza de liniste cu arhitectura unica. Zona portului este animata, plina cu magazine de suveniruri, restaurante si terase. Stradutele inguste au multe de oferit si poti admira casele in stil colonial. Principalul obiectiv al Insulei este Biserica ortodoxa a Sfantului Gheorghe accesibila dupa un traseu de aproape 1 kilometru care la orice pas iti ofera posibiliatea de admira peisajul.

 

In jurul orei 17:00 ne vom intoarce din Insula si vom continua cu Istanbul Akvaryum si Florya Mall -optional. Costul excursiei este de 40 eur si include: transport privat, biletul de intrare la acvariu, masa (fara bauturi incluse) timp liber pentru cumparaturi.

 

 

 

ZIUA 4 - PALATUL DOLMABAHCE – BOSFOR BY DAY – MARELE BAZAR – SEARA TURCEASCA

 

 Mic-dejun. Vom incepe aceasta zi prin vizita somptuosului palat Dolmabahce (biletul de intrare nu este inclus). Dupa amiaza vom avem ocazia de a vedea Bosforul by Day, iar seara dansam in stil oriental – optional.

 

PALATUL DOLMABAHCE cu o arhitectura impresionanta a fost construit intre anii 1843-1856 la initiativa Sultanului Abdulmecid si aici au avut resedinta ultimii 6 sultani ai imperiului. Tot aici moare si parintele Turciei moderne – Mustafa Kemal Ataturk.

 

BOSFOR BY DAY ne ofera posibilitatea de a admira obiectivele turistice de pe ambele maluri ale stramtorii, de data aceasta pe timp de zi. Pe masura ce vom degusta celebrul covrig cu susan si vom bea ceai turcesc ghidul ne va prezenta obiectivele: Palatul Topkapi, Aghia Sofia, Moscheea Albastra, Moscheea Suleymaniye, Moscheea Mihrimah, Turnul Galata, podurile de peste Bosfor, Palatul Dolmabahce, Moscheea Dolmabahce, Palatul Ciragan.

 

La intoarcere avem timp liber la dispozitie. Va sugeram sa vizitati Marele Bazar, labirintul cu peste 4000 de magazine, una dintre cele mai vechi si mari piete acoperite din lume.

 

SEARA TURCEASCA – optional. Spectacol cu dansuri traditionale si belly dance prezentat de cele mai frumoase dansatoare. Costul pentru program este de 40 eur/persoana si include: cina sub forma de meniu fix (aperitive reci si calde, fel principal cu salata, desert) si bautura inclusa ( 2 racoritoare sau 2 beri sau 1 sticla de vin la 2 persoane). Ora de intoarcere la hotel este aproximativ 00:00.

 

 

 

ZIUA 5 - ISTANBUL – BUCURESTI (670 KM)

 

Mic-dejun. Inainte de a pleca vom cumpara suvenirurile dulci pentru cei dragi de acasa. Mergem la un magazine de dulciuri traditionale de unde vom procura baclava si rahat proaspete. Ne imbarcam si vom pleca catre Romania. Vom ajunge in cursul noptii in functie de trafic si formalitati vamale.

 

Lasa un comentariu