Despre Republica Dominicana

Plaje cu nisip fin si distractie in mijlocul Caraibelor!

Republica Dominicana a fost denumita in 1492 de Cristofor Columb "Mica Spanie" si a fost declarat cel mai frumos pamant vazut vreodata in Lumea Noua. In capitala statului, Santo Domingo (numele complet este Santo Domingo de Guzman) s-a construit prima catedrala, prima universitate si primul spital al Noii Lumi.
Coastele insulei au un decor muntos de o frumusete dramatica, culminand cu varful Pico Duarte (3175 m).
Plajele dominicane se intind pe 1290 km, cele din nordul insulei, in peninsula Samana si cele din sud-est de la Punta Cana, fiind cunoscute si sub numele de Bavaro. Acestea sunt cele mai cautate pentru nisipul foarte fin si apele de culoarea turcoazului in care se reflectă ramurile palmierilor tropicali. La nord plajele sunt scaldate de Oceanul Atlantic, iar la sud de Marea Caraibelor. In Republica Dominicana se gasesc doua parcuri nationale, Armando Bermudez si Jose del Carmen Ramirez, importante puncte de atractie turistica, cu izvoare si cascade in Muntii Cordilieri Centrali. Din acestia izvorasc 12 rauri, intre care si Rio Yaque del Norte, singurul rau cu apa alba, linistita, ideala pentru plimbari cu barca. Restaurantele si terasele sunt prezente pe tot litoralul Republicii Dominicane. in cursul zilei si al serii se poate asculta bachata si merengue. Viata de noapte si divertismentul sunt asigurate de cluburile private, barurile si discotecile.
PUNTA CANA - Republica Dominicana - statiunea ofera un stil european de vacanta si toata gama de sporturi marine si atractii de petrecerea timpului: Parcul Manati, spectacol cu delfini, spectacol cu cai dresati, ce rivalizeaza cu Scoala Spaniola de Calarie.
PUERTO PLATA este un oras situat in nordul insulei.
Playa Dorada este plaja cu cele mai multe hoteluri si oferte de distractie, inclusiv un teren de golf cu 18 gauri.
SANTO DOMINGO - cel mai vechi oras locuit de europeni fara intrerupere, primul oras colonial spaniol din "lumea noua".
Dupa Havana, Cuba, Santo Domingo este cel mai popular oras din Caraibe. Este genul de oras turistic care nu doarme niciodata, viata de noapte este una din cele mai atractive din zona Caraibelor.
Limba oficiala este spaniola castiliana - peste tot se vorbeste si limba engleza. Tara este o tara de cultura hispanica, cu elemente din cultura africana.

 

Madonna di Campiglio

CAPITALA SPORTURILOR MONTANE

CAPITALA SPORTURILOR MONTANE - Madonna di Campiglio 

Este un orasel şi o statiune de schi situata in nord-estul Italiei. Satul se află în Val Rendena la o altitudine de 1.522 m (4.993 ft) deasupra nivelului mării, şi are aproximativ 1.000 locuitori.
Din Decembrie 2011 se poate folosi legatura dintre Madonna di Campiglio si statiunea Pinzolo, si va puteti bucura de 150 de km de pirtie in superba zona de ski Madonna di Campiglio-Val Rendena-Val di Sole, pirtii deservite de 60 de instalatii. Pentru cei pretentiosi accesul se realizeaza cu un singur skipass, SuperSkirama Dolomiti, skipass care permite accesul la 380 km de pirtii, existind si posibilitatea de a cumpara si skipass-uri combinate – obtinand astfel acces la 120 km partii.
Madonna di Campiglio este principalul punct de acces la Brenta Dolomites, cu celebra via ferrata, cu schi lift catre Passo Groste ia direct catre capătul de nord al via ferrata, fiind si locul pentru o vacanta perfecta!