L-V: 10:00-18:00
Sicilia - sejur 5 nopti cu ghid si transport cu avionul de la 499 euro/ pers
Rezervarea este valabila numai din momentul incasarii urmate de confirmarea primite din partea furnizorului
Detalii oferta turism
  • Tara destinatie: Italia
  • Oras destinatie: Catania
  • Nume hotel: Hotel 3*
  • Numar stele:
  • Descriere hotel: Sicilia
Perioade si Preturi Oferta
Perioada Transport Camera Masa Nopti Pret Tip Pret
Inclus

Sicilia - sejur 5 nopti cu ghid si transport cu avionul de la 499 euro/ pers

• Ghid roman insotitor
• Zboruri directe Bucuresti => Catania => Bucuresti, Compania Blue Air
• Transferuri aeroport-hotel-aeroport
• Transport cu autocare locale conform programului
• Cazare 5 nopti cu mic dejun in Ragusa la Hotel Montreal 3* situat central, sau similar
• Mese incluse in program:
- 2 cine si 1 pranz cu specific local
- 1 degustare de produse tipice siciliene "arancino & cannolo siciliano"
• Excursie la Ragusa si Modica cu ghid local
• Degustare de celebra ciocolata din Modica
• Excursie la Etna si Taormina
• Excursie la Comiso si Caltagirone cu ghid local
• Timp liber pentru plaja in Marina di Ragusa cu transfer inclus
• Tur de oras Catania

Transferuri gratuite Interra din orasele: Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia, Iasi, Tg Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni, Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti, Sibiu, Rm Valcea, Pitesti

alte date disponibile: 06.08.2018, 20.08.2018

Nu este inclus

• Taxele de aeroport, combustibil si bagaj (1 piesa bagaj in cala max 32 kg+1 piesa bagaj mana max 10 kg), 
  180 €/persoana (pot suferi modificari pana la emiterea biletelor)
• Bilete de intrare la obiective turistice, excursiile optionale
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Taxele de oras, acolo unde se aplica (se achita la receptiile hotelurilor)
• Bacsis pentru soferi si ghizi locali

Detalii Oferta

Ziua 1 | Bucuresti – Catania – Ragusa

Intalnire cu insotitorul de grup la ora 12:10 la Aeroportul Henri Coanda Otopeni, pentru imbarcare pe zborul Companiei Blue Air 0B145 cu destinatia Catania. Decolare la ora 14:10 si aterizare in Catania la ora 15:25. Va invitam sa va petreceti vacanta deslusind cele mai ascunse secrete al insulei ! Imbarcare in autocar si continuam spre sud, catre Sicilia veritabila, in regiumea Val di Noto, unde se gasesc cele mai multe orase baroce din Sec XVII. Cele mai frumoase fiind de departe Ragusa, Comiso, Modica si Noto–acestea fiind cuprinse in patrimoniul UNESCO. Cazare Hotel Montreal 3* situat central, sau similar. Seara, cina in cadrul hotelului. Apoi, va invitam intr-o mica plimbare pietonala impreuna cu insotitorul ge grup pentru a va bucura de luminile romantice ale orasului.

Ziua 2 | Ragusa Ibla – Modica – plaja in Marina di Ragusa

Mic dejun. Ne vom incepe ziua in Ragusa Ibla unde vom efectua o vizita cu ghid local. Ragusa–capitala provinciei cu acelasi nume, s-a constituit sub acest nume in 1926, atunci cand cele doua orase distincte, Ragusa Inferioara si Ragusa Superioara au devenit o singura municipalitate. Ragusa Inferioara este cunoscuta sub numele de Ragusa Ibla sau pur si simplu Ibla si este un adevarat nucleu istoric, un amestec de antic (Sec III i.Hr.), medieval si baroc. Vizitam catedrala lui San Giovanni Battista–principalul momunemt al orasului, biserica Santa Maria delle Scale–un hibrid arhitectural inedit pastrand partea gotica orginala cu partea noua refacuta in stil baroc. Continuam cu Modica, pentru a ne relua vizitele impreuna cu ghidul local printre stradutele inguste. Vedem cum Corso Umberto I, separa orasul in doua si anume in Modica Bassa si Modica Alta. Admiram Chiesa di San Pietro, Duomo di San Giorgio, Scalita dei Barbieri si ne bucuram de cele mai frumoase privelisti ale zonei la Pizzo Belvedere. Continuam cu o degustare a celebrei ciocolate de Modica. Unica datorita modului de preparare, dupa o reteta a vechilor azteci, adusa aici de spanioli si pastrata neschimbata de localnici de-a lungul catorva sute de ani, veti putea gusta si observa zecile de sortimente disponibile. Timp liber pentru pranz la una din numeroasele Osterii din zona. Dupa-pranz, transfer in Marina di Ragusatimp liber pentru plaja, plimbari sau cumparaturi. Intoarcere in Ragusa, cazare Hotel Montreal 3* sau similar.

Ziua 3 | Etna si Taormina-Perlele Siciliei

Mic dejun. In prima parte a zilei, Vizita la Vulcanul Etna-cel mai activ si cel mai inalt vulcan din Europa. De asemenea, cu o activitate constanta de peste 6.000 de ani, Etna este vulcanul cu cea mai lunga perioada de activitate. Excursia continua apoi catre Taormina (centru inscris in patrimoniul UNESCO), un loc frecvent vizitat de aristocratia engleza din Sec XIX si cunoscut sub numele de "Monte Carlo al Siciliei”, renume pastrat pana in ziua de azi. Timp liber pentru vizite individuale sau impreuna cu insotitorul de grup pe Corso Umberto-o strada perfecta pentru shopping sau o vizita la teatrul grecesc. Intoarcere la Hotel Montreal 3* sau similar.

Ziua 4 | Siracusa - Noto – Comiso

Mic dejun. Optional, excursie la Siracusa si Notto. Azi puteti vizita orasul Siracusa–unul dintre cele mai vechi orase din lume. Infiintat in anul 733 i.Hr. de colonistii greci din Corint, cunoscuti si sub numele de corintieni, a fost unul dintre cele mai bogate si mai puternice orase ale Greciei Mari. In anul 212 i.Hr. a fost cucerit de romani. Este orasul lui Arhimede (287-212 i.Hr.) care si-a gasit moartea in timpul luptei romanilor pentru cucerirea orasului. Se viziteaza: Teatrul Grec, Urecchio di Dionisio, Santuario Madona delle Lacrime, L’Isola di Ortigia si Domul. Continuam cu orasul Noto, cunoscut sub denumirea si de Citta del Barocco. Vechiul oras Noto a fost distrus complet de cel mai puternic cutremur din Sicilia din 1693. Actualul oras a fost reconstruit din temelii in stil baroc, de aici si denumirea sa de Citta del Barocco. Intoarcere in Ragusa, apoi plecare catre Comiso pentru a ne bucura de o cina traditionala intr-un restaurant local. Intoarcere la Hotel Montreal 3* sau similar.

Ziua 5 | Caltagirone - Comiso - plaja in Marina di Ragusa

Mic dejun. Ne indreptam catre Caltagirone, vestit pentru nepretioasele sale ateliere ce produc opere de ceramica, insa si pentru scara monumentala din centrul orasului, scara cu cel mai mare grad de inclinare din Sicilia, care de la distanta pare un adevarat perete vertical decorat cu un mozaic ceramic. Tur de oras cu ghidul local. Putem admira impunatoare scara Santa Maria del Monte, construita la 1608 in partea veche a orasului si superba biserica in stil baroc-San Francesco di Paola. Atelierele, magazinele si restaurantele aflate in crescendo pe celebra scara va asteapta ! Continuam catre Comiso–unul dintre cele mai frumoase orase tipic siciliene si cu o istorie ce dateaza de peste 4.000 de ani. Vizita urmata apoi un pranz cu produse tipice siciliene intr-un restaurant local. Dupa-pranz, transfer in Marina di Ragusatimp liber pentru plaja, plimbari sau cumparaturi. Intoarcere in Ragusa, cazare Hotel Montreal 3* sau similar.

Ziua 6 | Ragusa – Catania – Bucuresti

Mic dejun. Eliberarea camerelor, plecare spre Catania, al 2-lea mare oras al Siciliei si capitala provinciei cu acelasi nume. Tur de oras panoramic si pietonal CataniaPalatul Arhiepiscopal si Domul, Fantana elefantului, Palatul Municipal, Manastirea St. Agata, Universitatea, Teatrul Bellini, Teatrul RomanDegustare de produse tipice siciliene: “arancino & cannolo siciliano”. Transfer catre aeroport imbarcarea pe zborul Companiei Blue Air 0B146 cu destinatia Bucuresti. Decolare la ora 16:10 si aterizare pe aeroportul Henri Coanda la ora 19:15. Sfarsitul pachetului de servicii turistice.

Galerie
Locatie
Adauga un comentariu
.
Oferte speciale - numai pentru abonatii nostri
Inscrie-te la Newsletter-ul nostru si vei primi oferte exclusive si oferte speciale
Top